BIOMEHANIČKA DIJAGNOSTIKA

Posebnom tehnologijom analiziramo način vašeg sjeda, hoda, trčanja ili nekog drugog profesionalnog ili sportskog pokreta. Određivanjem živčano-mišićne aktivacije te opterećenja na kralježnicu, ručne i nožne zglobove, precizno utvrđujemo stvarni uzrok vaših problema. Program vježbanja ili rehabilitacije se individualno prilagođava, provodi se u studiu uz nadzor stručnjaka ili dajemo daljnje preporuke.

U našem studiju nudimo vam nekoliko noviteta na našem tržištu. Dosadašnju dijagnostičku praksu proširili smo primjenom znanstvenih dostignuća iz područja biomehanike i treniranosti rekreativaca i sportaša.

Na riječ vježbanje česta asocijacija nam je mišićna aktivnost u kontekstu energetske potrošnje. No, odgovor na problematiku u lokomotornom sustavu (bolovi, ukočenost, ozljede, sportska izvedba) često leži u kvaliteti pokreta. Kakvu imate posturu dok stojite ili sjedite? Pogrešno držanje i kretanje produkt su loše usvojenih obrazaca, okoline koja neizbježno utječe na nas, te nedovoljnom i neadekvatnom radu na sebi.

Svakodnevan stres i profesija koja uvjetuje položaj tijela tijekom rada zasigurno doprinose većini vaših problema. Jedni mišići nam rade premalo, dok drugi rade previše. Kako koristimo skelet kao potporu usljed djelovanja gravitacije? I što zapravo činimo da se vratimo normalno fiziološko stanje? Tek zajedno, kvaliteta i kvantiteta vježbanja pozitivno utječu na naše zdravlje i zadovoljstvo.

Stoga u svrhu biomehaničke dijagnostike pokreta u određenoj profesiji, rekreaciji i sportu, možemo ponuditi slijedeće usluge:

    • posturalna dijagnostika u stajanju i sjedu
    • kinetička i kinematička analiza stopala i kralježnice u statici i pokretu
    • kinetička i kinematička analiza sportske izvedbe, tj. specifičnog tehničkog elementa
    • preporuke o biomehaničkim vježbama za reorganizaciju pokreta (individualno i u homogenim grupama)

Naše uvjerenje je poticati pravilnu aktivnost mišića i pravilan oslonac na naš skelet, a minimalno koristiti vanjska pomagala kao što su ulošci, upori za kralježnicu i slično.