BIOMEHANIČKE VJEŽBE I FELDENKRAIS METODA

Nova, jedinstvena i učinkovita metoda rada na držanju tijela i pokretu temelji se na principima dr. Feldenkrais-a i prof. Schöllhorn-a. U osnovnoj ideji svatko od nas kreće se drugačije zahvaljujući različitoj građi i naučenosti. Stoga, nastojimo razvijati individualan i vrlo detaljan pristup. Pokret ne gledamo samo lokalno već kako funkcioniramo u cjelini. 

Vježbe nisu naporne, eksperimentalne su prirode, a efikasne su jer ih mozak pamti i koristi bolji obrazac bez da razmišljamo o njemu. Pravilnom biomehanikom, zbog boljeg prijenosa sila i težine, kretanje postaje lakše. Razliku ćete osjetiti vrlo brzo, a efekat traje duže. Ovaj specifičan način vježbanja također poboljšava fokus te djeluje opuštajuće.

Individualan rad adaptiramo prema vašim potrebama i željama (npr. problemi sa kralježnicom, lakše hodanje ili precizniji nogometni udarac). Također, nudimo i mogućnost grupnog rada prema specifičnosti vaših potreba. Vježbe se izvode u različitim pozicijama, a najčešće ležeći. 

Priključiti se možete grupama sa temama za stopala i kralježnicu, bolju ravnotežu, podizanje tereta, hodanje i trčanje, te općenite namjene za opuštanje i osvještavanje kroz pokret). Zbog neurološke podloge, vježbe su primjerene i korisne za velik broj neuroloških oboljenja, npr. Parkisonovu bolest, multiplu sklerozu, moždani udar, i sl.