Terapije, rehabilitacije i masaže

Proces kineziterapije usmjeren je na prevenciju i rehabilitiaciju određenih bolnih stanja, ozljeda i posturalnih problema, kako sportaša tako i rekreativaca. Tijekom godina razvili smo svoja riješenja gdje nam je uvijek cilj pomoći klijentima u što kraćem vremenu te uz što duže trajanje pozitivne promjene. Bolji pokret daje nam više mogućnosti i slobode u kretanju, doprinosi općem zdravlju i time većem životnom zadovoljstvu naših klijenata.

Kineziterapijskim vježbama pomažemo vam vratiti funkciju i bezbolan pokret. Ozljede i bolna stanja mogu biti uzrokovane dugotrajnim deficitima u kvaliteti pokreta ili pak kratkim neočekivanim događajima, tj. traumama. U našem društvu, uvriježene su česte rečenice vezane za pokret: ”Rodio se takav.”, ”To je nasljedno.“, ”Ne može se promijeniti.”, ”Ili imaš ili nemaš." i slično. Današnjom tehnologijom treninga, moguće je više nego što mislimo, samo treba doći i pokušati. Reorganizirajte svoje tijelo i krećite se kvalitetnije, te ga ojačajte i učinite izdržljivijim!

Što je kineziterapija?

Kineziterapija grana je fizikalne terapije koja primjenjuje pokret u prevenciji i liječenju ozljeda, deformacija tijela ili bolesti. Kineziterapija početni je korak rehabilitacijskog procesa u kojemu se želi postići potpuni oporavak nakon oštećenja tijela, a pojedinac njome postiže što prirodniji nastavak života. Kineziterapija razvila se iz kineziologije i biomehanike, znanosti koje proučavaju i analiziraju pokret i gibanje. Kombinirano sa aktivnim i pasivnim vježbama, pacijent dolazi do pozitivnih rezultata. Što kineziterapija može poboljšati? Kineziterapija je usmjerena na gibljivost, mišićnu snagu, izdržljivost i koordinaciju pokreta. Osim toga, doprinosi boljem položaju tijela te unapređuje funkcije organa. 

Kome je namijenjena kineziterapija?

Kineziterapija odlična je za reumatske bolesnike, za osobe s neurološkim i ortopedskim problemima, za djecu s poteškoćama u razvoju, za onkološke bolesnike, ali i za sve zdrave osobe koje žele poboljšati kondiciju i moć kretanja. 

Što se upotrebljava u kineziterapiji?

Kineziterapija kombinira individualne vježbe s fizioterapeutom, kao i rekvizite, lopte, ogledala, konopce i sve stvari koje mogu pomoći u osvještavanju i maksimalizaciji pokreta. 

Mirror terapija

Mirror terapija tehnika je kojom uz pomoć zrcala nastojimo osvjestiti tjelesne pokrete i direktno utjecati na izvor boli. Zdrava strana tijela postavlja se ispred zrcala, čime se stvara virtualna iluzija koja rezultira pozitivnom povratnom informacijom prema motornom korteksu koji je oštećen ili treba

pomoć. Ova vrsta terapije u potpunosti je bezbolna, te remodulira mehanizme boli. Odlična je za osobe koje pate od fantomske boli, amputiranog uda, moždanog udara i traumatskih povreda glave.

REHABILITACIJA

Rehabilitacija je postupak osposobljavanja za što normalniji život i rad osoba kojima je sposobnost smanjena zbog bolesti, ozljede ili prirođene mane. Ona je, uz preventivu i liječenje, treći sastavni dio zdravstvene zaštite. Medicinska rehabilitacija obuhvaća liječenje, posebnu njegu, fizikalnu terapiju, radnu terapiju, primjenu pomagala.

Program rehabilitacije prilagođen je vašim potrebama, pa tako postoje rehabilitativni procesi za bolna stanja zglobova i kralježnice u sklopu upalnih i degenerativnih bolesti, rehabilitacija nakon sportskih ozljeda kod sportaša i rekreativaca, postoperativna rehabilitacija i posttraumatska stanja.